Bygg och anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet  

Bygg- och anläggningsprogrammet har fem inriktningar. Tre av dessa kan du söka till hos oss.

Inriktningen husbyggnad ska ge kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler samt även av broar och andra anläggningskonstruktioner.

Inriktningen måleri ska ge kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Inriktningen plåtslageri ska ge kunskaper i byggnads- och ventilationsplåtslageri för att förse byggnader med ett yttre klimatskydd och ett fungerande inneklimat, i en kombination av design och teknisk funktion.

Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola, samt erbjuds även som lärlingsutbildning på Bolandgymnasiet

Exempel på yrken: Betongarbetare, Golvläggare, Murare, Träarbetare, Järnvägstekniker, Målare, Byggnadsplåtslagare, Ventilationsplåtslagare, Specialyrken t.ex. glastekniker, stålbyggare, ställningsbyggare och plattsättare.

Från hösten 2017 tillhör bygg- och anläggningsprogrammet Jällagymnasiet. Lokaler ska byggas på Jälla och fram tills de är klara är utbildningen kvar på Bolandsgatan 4.

19 december 2016